ЗА НАС

Pedijatar.mk е нов и единствен медицински портал, со својот приод во нашата држава и наменет за сеопфатно информирање на родителите, но и на педијатриската јавност за се она што спаѓа во доменот на педијатријата. Нашето мото е дека: “Детството е родител на човековата личност” (Sigmund Freud). Притоа едно од најсилните чувства кое е присутно кај сите видови кои живеат на нашава планета е она кога се добива сопственото потомство. Во тој поглед ништо не се разликува и човекот. Помислите на ликот на таткото кој е нервозен и чека… и неговиот лик кога ќе ја добие веста дека го добил своето чедо. За мајката не треба ни посебно да се зборува. Само таа го има прекрасното чувство да дарува “нов живот”. Дали во тој миг за нив е битно богатството или сиромаштијата, војната или мирот, дали е зима или лето, ден или ноќ, дали земјата е топка или плоча и таа се движи околу сонцето или обратно… Единствениот нивен интерес и центар на случување е нивното чедо, нивното дете кое е центар на нивниот универзум, центар на нивниот живот, љубов и среќа.

Но, не се свесни дека родителството е најтешката професија. Затоа е тука Pedijatar.mk

Сметаме дека еден од најзначајните елементи во практиката на секој педијатар треба да претставува перманентната едукација на родителите и децата. За истата впрочем и не постои подобар адвокат на децата од педијатарот. Pedijatar.mk има за цел да контактира со сите родители и да биде можност да се разјаснат сите потенцијални нејаснотии околу дијагностиката или лекувањето на одредени детски болести, негата, исхраната и развојот на децата. Pedijatar.mk ќе ги понуди сите неопходни информации за родителите во однос на сите елементи на здравјето на нивното дете односно нивниот универзум според медицината базирана на докази. Ние сакаме да бидеме првиот флуид и контакт со родителите и да ги пренесеме сите значајни мисли, информации и знаењата на нашите еминентни педијатри но секaко и оние од странство. Сакаме да им ги расчистиме сите нејаснотии или дилеми околу здравјето на вашето дете.

КОНТАКТ

Алком – ДООЕЛ – Скопје

ул. „Елисие Поповски – Марко“ бр.10 л.7

тел: +389 2 309 6614

маркетинг: 070 22 10 66

Контакт: info@pedijatar.mk

ИМПРЕСУМ

Редакција:

Александар Костадиновски
одговорен уредник

Катерина Шеќеровска – Димовска
уредник

Александра Стојановска
уредник

УСЛОВИ

Сите содржини и објави на Pedijatar.mk се авторско право на редакцијата.
Делумно или целосно преземање не е дозволено.

    captcha

    НАЈНОВИ ВЕСТИ

    error: