
Потребно:
- 400гр печурки шампињони
- 1 кромид
- 1 морков (ситно исечкан)
- 500гр компир
- 25гр путер
- 1л бујон
- 100 мл павлака
- Сол
- Крупно мелен бибер
Подготовка: Печурките исечете ги на листови, а кромидот на коцки. Компирот излупете го и исечете го на коцки. Во тенџере загрејте го путерот, па кусо динствувајте го кромидот. Потоа додадете ги печурките и динствувајте уште 3 минути. Додадете ги коцките компир и морковот, додадете го и бујонот, па на средна температура варете околу 15 минути (да омекне компирот). Со рачен стап миксер измиксирајте ги сите намирници, додадете ја павлаката,зачинете со сол и бибер и уживајте во вкусот. Добар апетит!