Потребно:
- 3 батат компири
- 3 јајца
- ½ лажичка сол
- 100гр фета сирење
- Лук во прав
- Лебни трошки
- 2 лажички сусам
- Брашно
- Сол
- Масло за јадење
Подготовка: Со вилушка направете дупчиња на компирите и ставете да се печат во рерна на 200 степени, 50-тина минути. Кога бататот ќе се олади, излупете го и ставете го во одделен сад. Додадете едно јајце, фета сирењето, солта, лукот во прав и се измешајте. Оставете смесата да отстои во фрижидер 20 минути, па потоа од неа формирајте крокети или топчиња. Изматете ги преостанатите две јајца со сол и 2 лажици масло и се соединете. Во една чинија ставете брашно, а во друга лебни трошки и сусам. Формираните крокети првоо валкајте ги во брашно, па во јајца и на крајот во лебните трошки. Тавчето за печење обложете го со хартија за печење, редете ги крокетите, наросете малку на нив масло по избор и ставете ги да се печат 20 минути, на 200 степени. Добар апетит!