Потребно (за 2 чаши):
- 2 шолји млеко
- 50гр бело чоколадо
- Неколку капки сина боја за колачи
- Шлаг за декорација
Подготовка: Во тенџерче загрејте го млекото, додадете го белото чоколадо и мешајте додека не се стопи. Тргнете го тенџерето од оган и малку по малку додавајте од сината боја до саканата нијанса. Кога млекото ќе се олади, ставете го во чаши и декорирајте го по желба со шлаг и со малку сечкано бело чоколадо.
СОВЕТ: За поздрава варијанта наместо бело чоколадо користете замрзната банана која ќе изблендирате со млекото, па потоа ќе ја додадете сината боја. Наместо шлаг може да искористите пена од млеко, која ќе ја направите со помош на мал рачен миксер за подготовка на фрапе.