Потребно:
- 300гр мелени бисквити
- 150гр печени несолени кикирики
- 100гр путер или маргарин
- 50гр чоколадо
- 150гр шеќер
- 200гр путер од кикирики
- 300мл млеко
- 4 листа розен кори
Глазура:
- 100гр чоколадо
- 50гр путер
Подготовка: Во млекото растопете ги сите горе наведени состојки, прелијте ги врз бисквитите, додадете половина од крупно мелените кикирики, измешајте и оставете неколку минути да се олади. Секоја кора намачкајте ја обилно со филот, колачот благо притиснете го и оставете го еден час во фрижидер да се олади. Потоа за глазурата растопете го чоколадото со путерот, премачкајте го колачот одозгора, па наросете ги останатите кикирики. Најдобро е да го оставите цела ноќ во фрижидер, па потоа да сечете штангли со големина која вам ви одговара.