Потребно:
- 125гр путер
- 2 врекички ванилин шеќер
- 125гр брашно
- 50гр пудинг од ванила или чоколадо
- 50гр шеќер во прав
Подготовка: Во сад ставете го путерот, ванилиниот шеќер, брашното и шеќерот во прав и замесете кусо со прсти. Додадете го пудингот во прав и продолжете да мешате додека не добиете мазно тесто. Тестото завиткајте го во прѕирна фолија и оставете да се олади во фрижидер половина час. Ако сакате колачињата да би бидат во две бои, повторете ја смесата уште еднаш со истите состојки, само овој пат наместо од чоколадо, додадете пудинг ог ванила. Од оладеното тесто земајте парчиња и формирајте топчиња. Ставете ги во тавче за печење обложено со хартија за печење. Со вилушка лесно притиснете ги за да останат три линии и за да станат плоснати. Печете ги 5-8 минути во рерна загреана на 180 степени.