Потребно:
- 2 конзерви грав (или 600гр сварен грав)
- 1 кромид
- 2 чешниња лук
- 2 лажици доматно пире
- 1 конзерва пелати домати
- 1 лажичка сенф
- 2 лажици кафеав шеќер
- 4 лажици мелена црвена пиперка
Подготовка: Во подлабоко тенџере пропржете го ситно исчеканиот кромид и лук, додека не добие златна боја. Потоа додадете го шеќерот и доматното пире, па измешајте додека не се запржи. Потоа во тенџерето додадете го исцедениот грав, зачините и иситнетите домати пелати. Оставете да проврие, веднаш намалете ја температурата и оставете да се крчка десетина минути. Префрлете во огноотпорен сад и запечете го јадењето во рерна на 200 степени, додека течноста не зоврие и не се фати коричка одозгора.