Потребно:
- 1кг пилешки крилца
- 1 лажица соја сос
- 1 лажичка зачин за месо
- 4 чешниња лук
- 1 лажичка мелен црвен пипер
- Малку триена сол
- 1 лажичка мед
- 1 лажичка кајмак или кисела павлака
- Маслиново масло
Подготовка: Крилцата убаво исчистете ги од некој пердув и отсечете ги шпицастите делови. Во чинија ставете го соја сосот, изгмечениот лук, додадете го црвениот пипер, сол, бибер, медот и кајмакот и се заедно со лажица изедначете. Прелијте ги крилцата и оставете да впијат од маринадата околу пооловина час. Потоа во нив додадете 30мл маслиново масло и повторно измешајте. Тавата обложете ја со хартија за печење и наредете ги крлицата. Печете на 200 степени околу 50 минути, додека убаво не поруменат.