Потребно:
- 800гр пилешко бело месо
- 2 компира
- 100гр спанаќ
- 150гр крем сирење
- 1 кромид
- 1 лажичка лук во прав
- 1 лажичка црвен пипер
- Сол
- Бибер
- Оригано
Подготовка: Во тенџере ставете го исчканиот кромид заедно со исечканиот спанаќ. Додадете го лукот во прав и оставете да се динствува 9-10 минути. Потоа додадете го крем сирењето и зачините (оригано, малку сол и бибер). Оставете се заедно убаво да се соедини. Пилешките гради наросете ги со црвениот пипер, додадете сол и бибер, и потоа расечете го месото, но не до крај. Во средина наполнете со подготвениот прелив со спанаќ и затворете со чепкалка. Наредете го месото во тавче и печете на 200 степени, 40-45 минути. На здравје!