РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Пилешко полнето со спанаќ

На едноставен начин подгответе ручек како од ресторан! Ви предлагаме вкусно и сочно полнето месо, кое децата ќе го обожаваат.

Потребно:

  • 800гр пилешко бело месо
  • 2 компира
  • 100гр спанаќ
  • 150гр крем сирење
  • 1 кромид
  • 1 лажичка лук во прав
  • 1 лажичка црвен пипер
  • Сол
  • Бибер
  • Оригано

Подготовка: Во тенџере ставете го исчканиот кромид заедно со исечканиот спанаќ. Додадете го лукот во прав и оставете да се динствува 9-10 минути. Потоа додадете го крем сирењето и зачините (оригано, малку сол и бибер). Оставете се заедно убаво да се соедини. Пилешките гради наросете ги со црвениот пипер, додадете сол и бибер, и потоа расечете го месото, но не до крај. Во средина наполнете со подготвениот прелив со спанаќ и затворете со чепкалка. Наредете го месото во тавче и печете на 200 степени, 40-45 минути. На здравје!