Потребно:
- 400гр свеж пилешки стек
- 1 чаша ориз
- 3 чаши вода
- 1 крем супа од печурки
- 1 кромид
- 1 чешне лук
- Зачини по желба
Подготовка: Кромидот ситно исечкајте го и ставете го да се пропржи во подлабока тава. за 2-4 минути, додадете го исчеканиот лук. Кусо пропржете, па додадете го пилешкото месо исечкано на помали коцки. Нека се готви 7-10 минути, па додадете го оризот. Претходно во водата измешајте ја крем супата, убаво да се раствори. Откако по 2-3 минути се заедно убаво се запржило и соединило, додадете ја водата со супата. Намалете на средна температура. Оставете да се крча 20-25 минути. Потоа, затворете го садот со капак, исклучете ја ринглата и оставете да отстои најмалку 15-20 минути.