Потребно:
- 1 зелена или ајсберг салата
- 250гр печено бело пилешко месо
- 100гр кубети
- 50гр пармезан
- 50мл маслиново масло
- 2 лажици сок од лимон
- 1-2 чешниња лук
- 1 лажичка сенф
- Зачини по желба
Подготовка: Убаво измијте ја салатата, исушете и исечете ја на помали парчиња. Ставате ја во поголем сад. Исечкајте го пилешкото месо и додадете го во салатата заедно со кубетите. Половина од пармезанот исечете го на долги листови и додадете ги во салатата. Остатокот од пармезанот ситно изрендајте го и измешајте го со маслиновото масло, исечканиот лук, лимоновиот сок, сенфот и зачините. Со добиениот прелив зачинете ја салатата. Добар апетит!