
Потребно:
- 1 векна леб (18 парчиња)
- 150 г сирење (по желба)
- 2 тврдо варени јајца
- 1 голем морков (суров)
- 1 китка магдонос
- 1 китка копар
- 1–2 чешниња лук
- Мајонез по вкус
- Сол и бибер по вкус
Подготовка: Исечете го лебот на околу 18 парчиња и наредете ги на плех обложен со хартија за печење. Печете во претходно загреана рерна на 200°C околу 5-7 минути, додека не станат малку крцкави. Додека лебот се пече, изрендајте го сирењето, морковите и варените јајца. Ситно исечкајте го магдоносот, копарот и лукот. Измешајте сè во сад. Додадете мајонез и добро измешајте сè. Додадете сол и бибер по вкус. Премачкајте ги парчињата леб со подготвениот намаз. Сервирајте веднаш, додека парчињата се уште малку топли, а намазот е свеж и миризлив. Добар апетит!