Потребно:
- 100гр маргарин или путер
- 100гр чоколадо
- 1 лажица какао во прав
- 250гр мелени бисквити
- 50гр шеќер во прав
- 150гр печени лешници
- 30мл вода
- 50гр шеќер во прав за наросување
Подготовка: Растопете ги чоколадото и путерот, тргнете го садот од оган и додадете го какаото. Измешајте ги бисквитите, шеќерот во прав и исечканите лешници. Ставете го жешкото растопено чоколадо, измешајте, додадете ја водата и со раце се убаво измгмечете и соединете. Раширете проѕирна фолија, наросете ја со шеќер во прав и ставете ја смесата. Развлечете во кора, а потоа формирајте салама. Оставете ја во фолија да отстои во фрижидер околу два часа. Потоа извадете ја од фолија и наросете уште малку шеќер во прав.