Потребно:
- 70гр растопен путер
- 4 јајца
- 80гр какао
- 200гр шеќер
- 90гр кафеав шеќер
- 1 лажичка акестракт од ванила
- 75гр сечкано млечно чоколадо
- Малку сол
Подготовка: Загрејте ја рерната на 180 степени, а тавчењето обложете го со хартија за печење. Изматете ги путерот и шеќерот и додадете го екстрактот од ванила. Во друг сад со вилушка изматете ги јајцата додека не се направат на врвот меурчиња. Јајцата додадете ги кај путерот и шеќерот, додадете го какаото и се заедно соединете. Потоа додадете го исечканото чоколадо и солта и смесата ставете ја во калапот за печење/тавчето. Колачот печете го околу половина час или додека средината не е како пудинд – цврста, но жилава. Оладениот колач ставете го во фрижидер два часа на дополнително ладење. Добар апетит!