Потребно:
- 100гр семки од сончоглед (непечени)
- 100гр семки од тиква (непечени)
- 50гр сечкани лешници
- 50гр сечкани бадеми
- Шолја овесни снегулки
- Две супени лажици кокосови ливчиња
- 50гр путер
- 2-3 лажици топено кокосово масло
Подготовка: Се спојуваат сите суви состојки. Во тенџере се растопува кокосово масло и путерот. Во масната мешавина се додаваат сувите состојки и убаво се размешува. Доколку е премногу масно од путерот и кокосовото масло, додадете уште малку овесни снегулаки, ако пак е премногу суво, додадете или путер или кокосово масло, по вкус и желба. Смесата ставете ја во тавче, кое претходно сте го обложиле со хартија за печење. Добро притискајте ја смесата при распоредувањето. Ставете ја тавата во фрижидер, за се добро да се стегне. Чувајте ја домашната бонжита во фрижидер.