Потребно:
- 200 гр варени наут/леблебија
- 1 кромид
- 2 чешниња лук
- 3 домати
- 1 праз
- 1 морков
- 400 гр боранија
- Маслиново масло
- 1 л зеленчуков бујон
- Сол
- Црн пипер
Подготовка: Кромидот и едно чешне лук ситно исечкајте ги. Доматите прелијте ги со топла вода, па излупете ги, извадете ги семките и исечете ги на коцки. Исечете го празот на кругови, морковите на стапчиња. Измијте ги мешунките. На маслиново масло издинстајте ги кромидот и лукот. Додадете го наутот, бујонот и варете околу 10 минути. Потоа додадете го остатокот од зеленчукот, освен доматите и продолжете да готвите на тивок оган уште 15 минути. Промешајте ги коцките домати и варете уште неколку минути, па посолете и побиберете. Преостанатиот лук ситно исесечкајте го и додадете го во супата. Добар апетит!