Потребно:
- 200гр пченкарно брашно
- 3 лажички прашок за печиво
- 50гр шеќер
- 50гр путер
- 110мл млеко на собна температура
- 5 лажици кокос
- 2 јајца на собна температура
- Малку сол
- Мускатно оревче
- Масло за пржење
Подготовка: Измешајте го брашното, прашокот за печиво, шеќерот, солта и морското оревче. Додадете го кокосот, а во друг сад соединете ги течните состојки – млекото, стопениот путер и јајцата. Сега измешајте ги двете смеси додека не добиете еднолично тесто. Загрејте го маслото во тенџере, проверете ја температурата со пуштање малку смеса внатре. Ако крчка, маслото е готово! Со лажица вадете ги топчињата и пржете ги на врело масло додека не добијат убава златна боја и испливаат на површината. Добар апетит!