Потребно:
- 500гр свинско месо
- 650мл зеленчуков бујон
- 1 главица кромид
- 2-3 моркова
- 2 пашканат
- 1 ловоров лист
- 1 мала шолја доматно пире
- 2 лажици масло
- 1 мала лажичка исечкан свеж магдонос
Подготовка: Загрејте ја рерната на 190 степени. Месото исечкајте го на коцки. На масло пропржете го кромидот додека не омекне, па додадете го месото. Пржете додека месото не добие кафена коричка. Додадете ја супата, изренданите моркови, ловоровиот лист и ситно исечканиот пашканат, како и доматното пире. Намалете ја температурата на рерната на 170 степени и печете се заедно околу 60 минути. Оризот одлично се комбинира како прилог со ова јадење. Добар апетит!