Потребно:
- 14 пишкоти
- 100гр шеќер
- 3 банани
- 80гр пудинг од ванила
- 800мл млеко
- 250гр слатка павлака
За глазура:
- 100гр чоколадо
- 100мл млеко
Подготовка: Во млеко (200мл) натопете ги пишкотите и наредете ги во калап претходно обложен со проѕирна фолија. Во млеко (600мл) додадете го шеќерот и пудингот. Варете се додека не се згусне со постојано мешање. Ставете ја сместата врз пишкотите, па наредете ги цели бананите. Изматете ја слатката павлака и премачкајте одозгора. Наредете уште еден ред пишкоти. Чокалодото растопете го со млекото, па ставете го врз пишкотите. Оставете во фрижидер да се олади еден час.