Потребно:
- 1 кг брашно
- 500мл млако млеко
- 200мл јогурт
- 2 јајца
- 2 лажички сол
- 2 лажички шеќер
- 1 свеж квасец
- 1 прашок за печиво
Подготовка: Во длабок пластичен сад ставете го брашното и прашокот за печиво. Во друг сад ставете го млекото, издробениот свеж квасец и шеќерот. На средината во садот со брашно направете вдлабнување и додадете ја смесата со млекото. Додадете ги сите останати состојки и со миксер, но со маталки за тесто замесете. Земете кеса и намастете ја од внатрешната страна. Истурете го тестото и ставете го во фрижидер. Од него може веднаш да направите што сакате, а останатиот дел да го чувате во фрижидер до седум дена.