
Потребно:
За тестото:
- 300мл вода
 - 20мл масло
 - 550гр брашно
 - 20гр квасец
 - 1 лажичка шеќер
 - Малку сол
 
За полнење:
- Џем по желба/еурокрем
 

Подготовка: Од наведените состојки направете помеко тесто и оставете го да одмори 30 минути. Развлечете го со дебелина од половина сантиметар  со калап или чаша вадете ги крофните. Потоа, спојте по две форми, а за да поубаво ви се залепат со четка натопена во вода премачкајте ја едната страна од едната крофна. Со ножици на горниот дек направете како засек, односно вдлабнатина и наполете ја со џем или еурокрем. Оставете уште кусо да одморат, па потоа премачкајте ги со жолчка и печете на 180 степени околу 30-35 минути. Наросете ги со шеќер во прав.
			
		
















