Потребно:
- 3 јајца
- 1 шолја (од 200гр) пченкарно брашно
- ½ шолја бело брашно
- ½ шолја гриз
- 1/2 прашок за печиво
- 50мл масло за јадење
- 200гр фета сирење
- ½ праз
- 1 пиперка
- Сол
Подготовка: Изматете ги јајцата па додадете ги едно по едно, прво пченкарното брашно, белото брашно со прашокот за печиво, гризот, маслото, сирењето издробено на крупно, исечканиот праз и пиперката и сол, доколку сирењето не е доволно солено. Ако смесата е многу густа, по потреба додадете 50мл кисела вода. Тавче од 23 сантиметри, обложете го со хартија за печење, истурете ја смесата и израмнете. Печете на 220 степени, околу 40-50 минути, убаво да зарумени. Сечете ја пројата кога малку ќе се подолади.