Потребно:
- 200мл млеко
- 200гр пишкоти
- 250гр кисела павлака
- 150гр шеќер во прав
- 250мл слатка павлака
- 10гр желатин
- 25мл вода
- 200 гр бобинки
Подготовка: Со проѕирна фолија обложете тавче со димензии 12х22 см, па на дното наредете пишкоти потопени во млеко. Киселата оавлака се мати со шеќерот во прав, па се додава слатката павлака и се продолжува со матење со миксер. Желатинот се раствора во вода, па се додава малку фил и се соединува. Добиената смеса истурете ја во филот и изматете. Потоа додадете бобинки по избор. Филот распоредете го врз бисквитите, па наредете уште еден ред бисквити потопени во млеко. Покријте со проѕирна фолија и оставете во фрижидер 2 часа пред послужување. Добар апетит!