РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Панирани рибни филети

Одличен рецепт за сите гурмани, кои наместо месо сакаат да уживаат во оброк со риба.

Потребно:

  • 6 филети од риба
  • 3 чаши пченкарни снегулки
  • 1 лажица сенф
  • 1⁄2 чаша јогурт
  • 1 лажичка лук во прав
  • 1⁄2 чаша брашно
  • 1⁄2 лажичка сол
  • Малку црн пипер
  • 2 супени лажици маслиново масло

Подготовка: Здробете ги снегулките во кесичка. Во сад измешајте сенф, јогурт, лук и изматете со жица за матење. Во чинија истурете го брашното, солта и биберот и измешајте. Филетите валкајте ги во брашно, мешавината од сенф и јогурт, а потоа во корн флексот или снегулките. Панираните филети ставете ги на плех обложен со хартија за печење, прелијте ги со малку маслиново масло и печете во загреана рерна на 200 степени околу 20 минути. Послужете со помфрит, сос и свежа салата. Добар апетит!