Потребно:
- 300гр мелено месо
- Еден кромид
- Зачини по желба (сув магдонос, блага сува пиперка, оригано)
- Две лажици маслиново масло
- Малку сол
- Свежи пиперки бабури
Подготовка: Загрејте го маслото во тенџере. Додадете го кромидот, издинствувајте го и потоа додадете го месото. Додадете ги зачините. Сувиот магдонос е пребогат со калциум. По 10 минути, тргнете го тенџерето од оган. Свежите бабури измијте ги и пресечете ги по должина. Ако успеете да најдете во различни бои пиперки, уште подобро, бидејќи на чинијата ќе изгледаат уште повесело. Наполнете ја секој половина од бабурите со филот од месо. Ако сакате може да ги потпечете уште 10 минути во рерна, но можете и веднаш да ги послужите, при тоа декорирајќи ја чинијата со свеж зеленчук.