РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Празнични предјадења и салати (3)

Интересен и несекојдневен рецепт за подготовка на крем пилешка салата.

Потребно:

  • 200 гр. пилешко бело месо
  • 200 гр. пченка (од конзерва)
  • 200 гр. печени и излупени кикирики
  • 200 гр. кисела павлака
  • 200 гр. мајонез
  • 200 гр. сусам

Подготовка: Пилешкото месо се вари во солена вода, додека убаво не омекне. Се остава да се олади и потоа ситно се сечка. Се става во подлабок сад, се додава пченката. Печените и излупени кикирики се мелат и се додаваат во садот. Сусамот кусо се пропржува на рингла, да смени боја и откако ќе се олади се додава во садот со пилешкото. Се додаваат павлаката и мајонезот и се заедно убаво се меша за да се изедначи.