Потребно:
- 200гр мелено јунешко месо
- 1 јајце
- 1 лажичка сенф
- 2 лажици лебни трошки
- 1 млад кромид
- Сол
- Црн пипер
- Округло печиво
- Зејтин
- Зеленчук (краставица, домат, зелена салата)
- Намаз по желба (мајонез, кечап)
Подготовка: Месото измешајте го со исечканиот кромид, додадете го јајцето, презлата, сенфот и зачинете по желба. Оставете го месото да отстои половина час. На грил тава со малку масло пржете го месото обликувано во плескавици дебели два сантиметри. Печете на силен оган 2-3 минути, намалете ја температурата и печете уште 7 минути. Свртете ги и повторете ја постапката. Печивото пресечете го на половина и исечената страна кратко потпечете ја на тавата. Добар апетит!