РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Сочни домашни бургери

Јунешко месо, сенф, млад кромид, добро познати состојки секому, а сакате да ги искористите на необичен, но многу вкусен начин, пробајте го овој рецепт за сочни домашни бугери.

Потребно:

  • 200гр мелено јунешко месо
  • 1 јајце
  • 1 лажичка сенф
  • 2 лажици лебни трошки
  • 1 млад кромид
  • Сол
  • Црн пипер
  • Округло печиво
  • Зејтин
  • Зеленчук (краставица, домат, зелена салата)
  • Намаз по желба (мајонез, кечап)

Подготовка: Месото измешајте го со исечканиот кромид, додадете го јајцето, презлата, сенфот и зачинете по желба. Оставете го месото да отстои половина час. На грил тава со малку масло пржете го месото обликувано во плескавици дебели два сантиметри. Печете на силен оган 2-3 минути, намалете ја температурата и печете уште 7 минути. Свртете ги и повторете ја постапката. Печивото пресечете го на половина и исечената страна кратко потпечете ја на тавата. Добар апетит!