РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Солен ролат со варени јајца

Солените ролати се одлично предјадење, а ние ви го пренесуваме најлесниот рецепт. Станува збор за солен ролат кој не се пече и за чија подготовка ќе ви требаат околу 20 минути. Сите состојки се блендираат, освен маслинките кои се користат како фил.

Потребно:

  • 3 јајца
  • 100 гр кашкавал
  • 190 гр туна
  • 2 лажици мајонез
  • Маслинки

Подготовка: Сварете ги јајцата, а потоа одвојте ги белките од жолчките. Изрендајте ги жолчките и тргнете ги на страна. Тие служат за декорација. Кашкавалот и белките малку исечкајте ги. Во блендер ставете ги белките, кашкавалот, процедената туна и мајонезот. Сè убаво изблендирајте за да добиете еднолична смеса. Добиената смеса  намачкајте ја на алуминиумска фолија, па на работ наредете ги маслинките. Маслинките треба да бидат без семки. Потоа завиткајте во ролат и ставете го во фрижидер еден час да се стегне. Украсете со жолчки и сечкан магдонос (по желба). Добар апетит!