Потребно:
- Тост леб
- 1/2 конзерва грашок
- 1/2 конзерва пченка
- 2 конзерви туна
- 1 морков
- Мајонез
- 250 гр крем сирење
- 1 лажица свежо сечкан магдонос
Подготовка: Во сад измешајте ја процедената туна, ренданиот морков, крем сирењето (можете да го замените со мајонез), сечканиот магдонос. Сè убаво измешајте, па додадете ги процедената пченка и грашок и повторно убаво измешајте. Исечете ги рабовите, корките на тост лебот и ставете 3 парчиња едно до друго (да се направи правоаголник). Потоа покријте со фил, па одозгора наредете уште 3 парчиња тост леб. Намачкајте го преостанатиот фил и наредете уште 3 парчиња тост. Целата солена торта премачкајте ја со мајонез. По желба, солената торта украсете ја со шери домати. Добар апетит!