Потребно:
- 500 гр боранија
- 200 мл кисела павлака
- ½ лажичка сол
- ¼ лажичка црн пипер
- ¼ лажичка мелена чадена пиперка
- ⅛ лажичка морско оревче
- 20 гр лебни трошки
- 100 гр рендан пармезан
Подготовка: Загрејте ја рерната на 200 степени. Исечете ги краевите на боранијата, измијте ја и исечете ја на помали парчиња. Во тенџере сварете солена вода. Додадете ја боранијата и варете 3 минути. Исцедете ја бланшираната боранија и префрлете ја во сад за печење. Зачинете и прелијте со павлаката. Сè убаво измешајте и посипете со презла. Префрлете се во рерна и печете 20 минути. Извадете го садот, посипете со пармезан и вратете го во рерна 5 минути. Послужете топло со салата по избор. Добар апетит!