Потребно:
- ½ шолја балсамико оцет
- 2 лажици мед
- 1 ½ лажица сенф
- 3 чешниња лук
- Сол
- Бибер
- 500-600гр пилешки крилца
- Компир
- Свеж рузмарин
- 2 лажици маслиново масло
Подготовка: Во сад измешајте го оцетот, сенфот, медот, сечканиот лук и зачините. Измешајте, па месото ставете го во маринадата да отстои 20 минути. Компир ставете во количина по желба, обарете го 10 минути, зачинете со свеж рузмарин и маслиново масло. Убаво измешајте. Месото пропржете го од двете страни, во тава ставете го компирот, додадете 1-2 гранчиња свеж рузмарин и печете на 220 степени, околу 20-25 минути.