Потребно:
- 3 шолји рукола
- 2 шолји ситно исчкани цветови брокула
- 2 шолји ситно сечкана виолетова зелка
- 1 шолја мокров исечен на тенки листови
- ½ шолја сечкан магдонос
- ½ шолја препечен бадем
- 2 млад кромид
- 1 авокадо
За преливот:
- 1 голем морков (грубо исечкан)
- ¼ вински оцет од бело вино
- 2 лажици маслиново масло
- 1 лажица ситно исчекан корен од ѓумбир
- 1 лажица мед
- 1 лажица препечен сусам
- Сол црн бибер
Подготовка: Преливо се прави така што сите состојки ќе ги ставите во блендер и ќе миксирате додека не добиете хомогена смеса. Секој зеленчук и јаткастите плодови во рецептот исечкајте ги по желба. Во голем, длабок сад ставете го зеленчукот и убаво прелијте со сосот претходно подготвен.