
Потребно:
- Бисквити
- Млеко (за натопување на бисквитите)
- 275 г бело чоколадо
- 225 г млечно чоколадо
- 200 г темно чоколадо за готвење
- 510 мл слатка павлака за шлаг
За декорација:
- Какао во прав
Подготовка: 170 мл слатка павлака и загрејте ја додека не зоврие. Прелијте врз белото чоколадо и мешајте додека целосно не се растопи и смесата не стане мазна. Оставете да се олади. Повторете го процесот со 170 мл павлака и млечното чоколадо. Потоа со преостанатите 170 мл павлака и темното чоколадо. Кога сите три смеси ќе се изладат, матете ги одделно со миксер додека не станат пенасти. Потопете ги бисквитите во млеко и наредете го првиот слој во калапот. Намачкајте слој темно чоколадо, а потоа наредете нов слој бисквити. Нанесете слој млечно чоколадо, а потоа уште еден слој бисквити. Потоа слој бело чоколадо. Оставете ја тортата во фрижидер најмалку 6 часа, идеално преку ноќ. Посипете со какао во прав пред сервирање. Добар апетит!