Потребно:
- 3 зрели банани
- 2 јајца
- 40 гр какао
- 1 лажичка прашок за печиво
- 1 лажичка мед
- Темно чоколадо за посипување
Подготовка: Бананите излупете ги, изгмечете ги и направете кашеста смеса. Во нив додадете две јајца и убаво измешајте. Додадете какао и прашок за печиво, измешајте, а ако смесата е горчлива додадете една лажичка мед. Смесата истурете ја во калап кој претходно сте го намачкале со путер или масло и брашно или обложено со мрсна хартија. На крајот, посипете парчиња темно чоколадо врз смесата за дополнително да го засладите вашето брауни. Печете 15 минути на 250 степени. Кога ќе се излади, послужете го десертот со грчки јогурт, крем, сладолед од ванила или шлаг. Добар апетит!