
Потребно:
- 36 бисквити
- Малку чоколаден крем по избор
- 1 крем за торта со вкус на ванила
- 200 мл шлаг
- 150 мл ладно млеко
- Малку какао

Подготовка: Вкупно 12 бисквити премачкајте ги со малку чоколаден креми одозгора наредете ги другите 12 бисквити. Потопете ги бисквитите во ладно млеко и наредете ги на плех за печење, една до друга. Изматете го кремот за торта со вкус на ванила со 200 мл шлаг и постепено додавајте околу 100-150 мл ладно млеко. Намачкајте го кремот врз двојните бисквити, а потоа врз кремот ставете уште 12 петит бисквити што претходно сте ги потопиле во млеко. Наросете го колачот со какао и оладете го во фрижидер – колку подолго стои колачот, толку помек ќе биде. Добар апетит!

















