Потребно:
- 1 пакување макарони
- 300гр мелено месо
- 1 кромид (поголема главица)
- 2 чешниња лук
- 1 лажичка оригано
- 2 морова
- 6 печени пиперки
- 100гр домати (пелати од конзерва)
- 200гр кашкавал
- 5 лажици масло
- Сол
- Бибер
Подготовка: Тестенините ставете да ги да се варат во солена вода со една лажица масло. Преостанатото масло загрејте го и пропржете го исечканиот кромид, иситениот лук, изренадните моркови и ситно исечканите печени пиперки. Штом малку омекнат, додадете го меленото месо кое претходно сте го зачиниле со сол, бибер и оригано. Мешајте додека месото не се испржи, додадете ги доматите и зачинете по желба. По пет минути, тргнете го од оган. Во тавче ставете ги макароните, прилијте ги со сосот, измешјате се заедно, ставете го изренданиот кашкавал и ставете да се пече додека не зарумени.