Потребно:
- 300гр шунка
- 200гр кисела павлака
- Масло
- ½ кромид
- 1 пиперка
- 2 јајца
- 200гр сирење
- 1 домат
- 3 чешниња лук
- Исечкан стар леб
- Зачини
- Малку кашкавал
Подготовка: Извадете ја кората од лебот. На масло пропржете го кромидот и пиперката,па додадете ја на коцки исечканата шунка, лукот, зачините и доматот. Во тоа додадете го сирењето и едно јајца. Тавата обложете ја со хартија за печење, и редете ги кришките леб една до друга. Врз нив ставете го филот, па повторно ред со леб. Во чинија изматете ги останатите јајца со павлаката и малку млеко, и со тоа прелијте ја муската, и наросете малку кашкавал. Печете на 200 степени, околу 40-45 минути.