Потребно:
- 4 тиквички со средна големина
- 1 главица црвен кромид (поголем)
- 1 јајце
- 200 гр фета сирење
- 250 гр брашно
- 5 гр прашок за печиво
- 2 лажици масло
- 30 гр путер за премачкување
- Сол
- Црн пипер
Подготовка: Две тиквички исечкајте ги на коцки, а преостанатите две изрендајте ги на ренде. Посолете и оставете ги 10 минути за тиквичките да ја испуштат вишокот течност. Откако ќе отстојат убаво исцедете ги. Во тиквичките додадете рендан црвен кромид, фета сирење, масло, прашок за печиво, јајце, брашно, сол и бибер. Сè убаво измешајте и смесата истурете ја во плех подмачкан со масло со димензии 35х40 см обложен со хартија за печење. Печете на 230° околу 35 до 40 минути. Кога ќе се испече, премачкајте ја површината со растопен путер. Добар апетит!