Потребно:
- 4 париња свинско каре без коска
- 30гр путер
- 1 кромид
- 1 жолта пиперка
- 1 тиквица
- 100гр пченка од конзерва
- 200мл павлака за готвење
- Сол
- Црн пипер
Подготовка: Месото исечете го на ленти, па зачинете го со сол и црн пипер. Во тавче на загреаниот путер пржете го месото додека водата што ќе ја испушти месеото не испари. Потоа извадете го месото на страба, а во тавчето додадете го сечканиот кромид, тиквичката исечена на коцки и пиперката, па на средна температура оставете да се динствува 4-5 минути. Потоа додадете ја пченката и зачинете. Повремено мешајќи оставате на оган да уште 3-4 минути, па додадете ја павлаката и оставете да се згусне. Добар апетит!