Потребно:
- 200 гр шеќер во прав
- 200 гр путер или маргарин
- 200 гр мелен бисквит
- 3 јаболка
- 5 банани
- 4 кесички шлаг
- 200 гр чоколадо за готвење
Подготовка: Изматете го путерот со шеќерот во прав, па додадете ги бисквитите, ренданите јаболка и 3 испасирани банани. Половина од смесата распоредете ја убаво на дното од тавата, за да изгледа како кора, па наредете ги преостанатите кругови банана. Остатокот од смесата ставете го врз бананите и убаво обликувајте. Изматете го шлагот и половина измешајте со растопената чоколада и прелијте ја врз последната кора. После тоа, нанесете го остатокот од шлагот врз чоколадниот крем и декорирајте по желба. Ставете во фрижидер малку да се стегне и послужете. Добар апетит!