
Потребно:
- 200 гр овесни снегулки
- 100 гр мелени бисквити
- 100 гр путер (стопен)
- 100 мл мед или јаворов сируп
- 1 лажичка екстракт од ванила
За чоколадниот слој:
- 200 гр темно или млечно чоколадо
- 2 лажици кокосово масло или путер
Подготовка: Во сад измешајте ги овесните снегулки, мелените бисквити, стопениот путер, медот и ванилата. Мешајте додека не добиете густа, леплива смеса. Смесата притиснете ја во помал правоаголен калап (20 x 20 см) обложен со хартија за печење. Добро притиснете за да се изедначи слојот. Чоколадото и кокосовото масло растопете ги на пареа или во микробранова печка. Прелијте преку подготвената база и рамномерно распоредете. Ставете во фрижидер час до два додека чоколадото не се стегне. Извадете, исечете ги на парчиња и послужете! За дополнителен вкус, додадете сецкани ореви, кокос или суво овошје. Добар апетит!