Потребно:
- 1 пакување макарони
- 300гр мелено месо
- 1 кромид
- 2 чешниња лук
- 1 лажичка оригано
- 1 морков
- 5 печени пиперки
- 100гр домати од конзерва
- 200гр кашкавал
- 5 лажици масло
- Сол
- Бибер
Подготовка: Тестенините ставете да ги да се варат во солена вода со една лажица масло. Преостанатото масло загрејте го и пропржете ги исечканиот кромид и лук, изренадниот морков, како и и ситно исеканите печени пиперки. Штом малку омекнат состојките, додадете го меленото месо кое претходно сте го зачиниле со сол, бибер и оригано. Мешајте додека месото не се испржи, па додадете ги доматите. По 7-10 минути, тргнете го од оган. Во тавче ставете ги макароните, прелијте ги со сосот, измешјате се заедно, ставете го изренданиот кашкавал и ставете да се пече додека не се растопи кашкавалот.