Потребно:
- 3 јајца
- 150 гр шеќер
- 150 гр брашно
- 1 кесичка прашок за печиво
- 70 мл инстант кафе растворено во вода
- 70 мл млеко
- 70 гр путер
- 50 гр темно чоколадо
Подготовка: Чоколадото и путерот растопете ги во тенџере на тивок оган со постојано мешање и оставете малку да се излади. Во поголем сад изматете ги јајцата и шеќерот со миксер. Додадете ги стопеното чоколадо и путерот и матете на мала брзина додека не се изедначи. Додадете го кафето и млекото. Додадете ги брашното и прашокот за печиво, па повторно измешајте додека тестото не стане мазно и без грутки. Ставете го тестото во калап на кој се вадат рабовите. Печете на 180°C околу 50 минути. Добар апетит!