РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Чоколаден пудинг без варење и шеќер

За подготовка на овој вкусен десерт потребни ви се само две состојки.

Потребно:

  • 1 јапонско јаболко
  • 1 лажица какао

Изберете црвени и помеки јапонски јаболка за пудингот да биде поблаг. Исто тама, не ставајте повеќе од 15 грама какао, бидејќи премногу ќе се стврдне и пудингот нема да биде кремаст. Оваа количина е за пудинг за едно лице.

Подготовка: Излупете ги јапонските јаболки, исечкајте ги на парчиња и ставете ги во блендер. Миксирајте се додека не добиете изедначена смеса. Потоа додадете го какаото во блендерот. Повторно миксирајте додека смесата не се соедини. Добиената смеса префрлете ја во помали садови или чаши. Оставете пудингот да отстои во фрижидер најмалку еден час.