Потребно:
За тестото:
- 300гр брашно
- 2 јајца
- Малку сол
- 3 лажици зејтин
- 6-10 лажици млака вода
За полнење:
- 250гр мелено месо
- 1 главица кромид
- 2 лажици масло
- Сув зачин
- Малку свеж магдонос
- 100гр домати пелати од конзерва
- 1 пакување крем сирење
Подготовка: Замесете го брашното со јајцата, солта, маслото и млаката вода за да добиете мазно тесто. Тестото премачкајте го со масло и оставете го на топло еден час. Кромидот ситно исечкајте го, кусо динствувајте го, па додадете го месото и зачинете. Кога месото е речиси готово, додадете ги пелатите и оставете да зоврие. Оставете да се излади. Развлечете го тестото и со чаша или калап за равиоли направете кругови. Рабовите премачкајте ги со белка, наполнете со месото и со крем сирењето, преклопете и со вилушка спојте ги краевите. Во вода што врие, варете ги пет минути, потоа додадете сос по желба и кусо оставете заедно да зоврие. Добар апетит!