Потребно:
За кората:
- 1 жолчка
- 150 гр шеќер во прав
- 20 гр какао
- 400 гр брашно
- 250 гр ладен маргарин
- 1 ванилин шеќер
- 1/2 кесичка прашок за печиво
За кремот:
- 3 јајца
- 250 гр шеќер во прав
- 40 гр брашно
- 2 ванилин шеќер
- 900 гр сирење
Подготовка: Во брашното додајте ги сите суви состојки за кората: шеќер во прав, какао и прашок за печиво. Добро измешајте, па додајте ја жолчката и ладниот маргарин претходно исечен на коцки. Добро измесете со рацете. Смесата поделете ја на два дела и ставете ја во замрзнувач 20 минути. Во сад ставете ги сите состојки за кремот освен белките кои претходно сте ги одвоиле од жолчките и нежно измешајте со жица за матење. Изматете 3 белки и додајте ги во смесата со нежно мешање. Првиот дел од смесата за кора изрендајте го од замрзнувачот во подмачкан калап (25 x 32 x 5), потоа додадете го кремот, а потоа изрендајте го вториот дел од кората. Печете во загреана рерна на 200 степени околу 20 минути. Добар апетит!