
Потребно:
- 1 тиквичка
- 1 мал домат
- Песто сос – по вкус
- 4 јајца
- Сол и црн пипер
- Рендано сирење – по желба
Подготовка: Изрендајте ги или ситно исечкајте ги тиквичките, а потоа кратко пржете ги во тава без масло додека не омекнат и не испуштат вишок вода. Во посебен сад, изматете ги јајцата со сол и црн пипер. Додадете ги доматите, песто сосот, омекнатите тиквички и половина од сирењето. Промешајте. Истурете ја смесата во тава намастена со масло и гответе на средна температура 5-7 минути, додека рабовите не се зацврстат. Посипете со остатокот од сирењето и покријте ја тавата уште 2-3 минути за да се зарумени горниот слој убаво. Сервирајте топло, со сезонска салата или парче леб. Добар апетит!