Потребно:
- 2 шолји интегрално пченично брашно
- 1 шолја шеќер
- 1 лажичка прашок за печиво
- ½ лажичка сода бикарбона
- 1.4 лажичка сол
- ½ лажичка цимет
- 1 шолја млеко
- 3 лажици растопен путер
- 1 ванилин шеќер
- 1 јајце
- 150гр капини
Подготовка: Измешајте ги сите состојки. Може да користите миксер или да ги соедините со жица за матење. Капините додадете ги на крај, а ако се поголеми, пресечете ги на половина. Добиената смеса распределете ја во хартиени корпи или во калапи за мафини. Ставете ги мафините да се печат во загреана рерна и печете половина час на 180 степени. Оставете ги да се оладат, за да може поубаво да се извадат од капалите и да не се лепат.