Потребно:
- 3 јаболки
- 700мл млеко
- 120гр шеќер
- 70гр пченкарен скроб
- 20гр какао
- Малку сол
- 20гр путер
- 1 ванилин шеќер
- 1 лажичка цимер
- 60гр темно чоколадо
Подготовка: Измијте ги јаболката, исушете ги, а потоа исечете ги врвовите. Издлабете ги и оставете ги на страна. Измешајте го скробот и шеќерот, а потоа додадете го какаото, солта и циметот. Промешајте, па додадете го млекото и сè убаво измешајте за да нема грутчиња. Варете додека не се згусне со постојано мешање. Потоа додадете го путерот и мешајте додека не се растопи. Додадете ванила и чоколадо и повторно измешајте додека убаво да се растопи. Содржината ставете ја во јаболките и послужете. Добар апетит!