
Потребно:
- 4 јајца
- 1 мала тиквичка
- Прстофат сол
- 100 г бадемово брашно
- 1 лажичка прашок за печиво
- сушен лук и оригано по вкус
- 50 г рендан пармезан
- 50 г растопен путер
Подготовка: Здрава, мека и хранлива замена за класичен леб – овој кето леб од тиквички е лесен за правење, полн со протеини и здрави масти, а е одличен и како ужина или прилог. Можете да го испечете како леб, мафини или дури и тенки крекери. Изрендајте ги тиквичките, посолете ги и оставете ги да се исцедат. Добро исцедете ги со раце или преку газа. Изматете ги јајцата, па додадете ги тиквичките, путерот и пармезанот. Во друг сад измешајте бадемово брашно, прашок за печиво, лук во прав и оригано. Измешајте ги сувите и влажните состојки и добро измешајте. Истурете во намастен плех за леб или обликувајте го во саканата форма. Печете во рерна загреана на 180°C околу 45-50 минути, додека не добие златна боја. Добар апетит!